TAEKWON-DO

ομαδεσ taekwon-do στην εξελιξη

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι από τον Μάρτιο του 2023 θα πραγματοποιηθούν στην ΕΞΕΛΙΞΗ ομάδες TAEKWON-DO με στόχο την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών μεταξύ των μελών τους και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των παιδιών, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων προσαρμοσμένων για παιδιά με δυσκολίες, κοινωνικές, συμπεριφορικές ή και κινητικές, όπως είναι το παραδοσιακό κομμάτι, και ΟΧΙ το αθλητικό- αγωνιστικό, της πολεμικής κορεάτικης τέχνης του TAEKWON-DO. Αυτό περιλαμβάνει 24 τροποποιημένες χορογραφίες που εκτελούνται με ή χωρίς μουσική, ονομάζονται τουλ, απηχούν την κορεατική παράδοση και πολιτισμό́ και απευθύνονται σε παιδιά, γονείς, αδέρφια και φίλους, καθώς και την αυτοάμυνα-αυτοπροστασία μέσα από συμπεριληπτικές ομάδες παιδιών με ή χωρίς δυσκολίες.

ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ TAEKWON-DO

Τα αδιαμφισβήτητα οφέλη ενός παιδιού που ξεκινά να μάθει σοβαρά και υπεύθυνα TAEKWON-DO είναι η σωματική και πνευματική υγεία.Μέσα από τη σωστή στάση, τις τεχνικές και την αναπνοή το παιδί αποκτά ένα δυνατό και υγιές σώμα. Σε πάρα πολλά σχολεία σε όλο τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) χιλιάδες παιδιά διδάσκονται TAEKWON-DO για να ασκηθούν αφενός σωστά και να αποκτήσουν αφετέρου αυτοπεποίθηση και πειθαρχία. 

ΕΠΟΜΕΝΩΣ

1. Για ένα μικρό παιδί είναι η σωτήρια λύση αυτό – άμυνας χωρίς να προάγεται η επιθετικότητα. Όλα τα παιδιά που έχουν ξεκινήσει νωρίς στη ζωή τους να ασχολούνται με το TAEKWON-DO , στην πορεία διακρίνονται για τον ειρηνικό τρόπο ζωής τους. Ο λόγος; Τα παιδιά μέσα από τις τεχνικές που χρησιμοποιούν την ώρα του μαθήματος εκτονώνονται, αποβάλουν ενέργεια, ενώ συγχρόνως με την άσκηση του πνεύματος γρήγορα μπορούν να ξεχωρίσουν πότε επιβάλλεται να επέμβουν δυναμικά και πότε όχι. Μάλιστα αυτό που μαθαίνουν πρωταρχικά είναι το πώς θα αποφεύγουν μία σύγκρουση.2. Ο κίνδυνος τραυματισμού είναι μικρότερος από ότι σε άλλα αθλήματα, γιατί τα παιδιά εκπαιδεύονται ακριβώς πάνω σε αυτό: πώς μέσα από τις σωστές κινήσεις να αποφεύγουν τις επιθέσεις. Οι αμυντικές τεχνικές έχουν ως βάση τη γνώση και όχι την δύναμη.3. Ως άθλημα γυμνάζει το μυοσκελετικό σύστημα, πράγμα πολύ σημαντικό για την καλή σωματική ανάπτυξη και βελτιώνει το βασικό κομμάτι των μυών και των αρθρώσεων. Χαρίζει στο σώμα ευλυγισία, ικανότητα συντονισμού και ισορροπία.4. Προσφέρει στο παιδί ένα ισχυρό σύστημα αξιών, την ικανότητα λειτουργίας μέσα σε μια ομάδα και καλούς τρόπους.5. Το παιδί αρχίζει να δίνει σημασία στη σωστή διατροφή, κάτι που μαθαίνει κατά τη διάρκεια της άσκησης του.6. Του δίνει τη δυνατότητα να ακολουθήσει ένα άθλημα επιπέδου ολυμπιακών αγώνων.Οπότε αν ψάχνετε μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα η οποία θα προετοιμάσει το παιδί σας για το σχολείο και η οποία δεν θα προσφέρει μόνο καλή φυσική κατάσταση αλλά θα του μεταδώσει πειθαρχία, συνεργασία, σεβασμό και προοπτική, τότε το SNTI είναι το κατάλληλο άθλημα.Αναγνωρίζοντας ότι κάθε παιδί είναι ξεχωριστό, τα προγράμματα SΝΤI είναι εξατομικευμένα και σχεδιάζονται κατόπιν αξιολόγησης του επιπέδου λειτουργικότητας του κάθε παιδιού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Απευθύνεται σε παιδιά 3 -18 ετών με κοινωνικές, κινητικές, επικοινωνιακές δυσκολίες, ΔΑΦ, ΔΕΠΥ, χαμηλή αυτοεκτίμηση, προβλήματα συμπεριφοράς.Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Διεθνούς οργανισμού TAEKWON-DO για ΑMEA Ελλάς (SNTI).

Μέρες διεξαγωγής : Σάββατο

Kόστος : 25 ευρώ / session + 30 ευρω εγγραφή (περιλαμβάνει ετήσια συνδρομή στο φορέα SNTI )Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2106770841

Ώρες επικοινωνίας : 10:00-21:00