ομαδα γνωσιακου συμπεριφορικου δραματος

 Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι από τις 8 Φεβρουαρίου του ‘20 θα πραγματοποιηθούν στην Εξέλιξη ομάδες Γνωσιακού Συμπεριφορικού Δράματος (CBD) με στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες αλλά και να ξεπεράσουν προσωπικές δυσκολίες όπως φοβίες, άγχη, στερεοτυπίες, αντίσταση στην αλλαγή και έλλειψη αυτοπεποίθησης. 

Τα παιδιά καλούνται να συμμετέχουν βιωματικά σε συναρπαστικές ιστορίες και να ξεπεράσουν μια σειρά δοκιμασίες, όπως να ανακαλύψουν το χαμένο θησαυρό, να βρουν τη μαγική χώρα με τα ιπτάμενα παιχνίδια, να διασχίσουν βουνά, ποτάμια και δάση γεμάτα περιπέτεια, να πετάξουν με τα μαγικά χαλιά, να λύσουν το γρίφο της εξαφάνισης του μικρού μάγου, να γνωρίσουν καλές και κακές νεραΐδες, να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση. 

Οι δοκιμασίες αυτές στοχεύουν να τονώσουν την αυτοπεποίθηση των παιδιών και να τα παροτρύνουν να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τα βοηθήσουν να δημιουργήσουν φιλίες και να βελτιώσουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, όπως η αντίληψη και η έκφραση των συναισθημάτων τους, η αντίληψη της λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας, η ενσυναίσθηση, η ικανότητα να ακούνε τον συνομιλητή τους, να παρακολουθούν και να συμμετέχουν σε μια συζήτηση.

Αναγνωρίζοντας ότι κάθε παιδί είναι ξεχωριστό, τα προγράμματα ΓΣΔ είναι εξατομικευμένα και σχεδιάζονται κατόπιν αξιολόγησης του επιπέδου λειτουργικότητας του κάθε παιδιού. 

Απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών με: επικοινωνιακές δυσκολίες, ΔΑΦ υψηλής λειτουργικότητας, ΔΕΠΥ, χαμηλή αυτοεκτίμηση, προβλήματα συμπεριφοράς, επιλεκτική αλαλία.