Νοεμβριος ’17 μηνας στοματικης υγιεινης στην ΕΞΕΛΙΞΗ

ΝΟΕΜΒΡΗΣ: ο μήνας της Στοματικής Υγιεινής στην ΕΞΕΛΙΞΗ

Ο Νοέμβρης στην ΕΞΕΛΙΞΗ είναι αφιερωμένος στη στοματική υγιεινή, ένα θέμα που συχνά προκαλεί δυσκολίες στην καθημερινότητα και σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται ειδικό χειρισμό.
Την Τετάρτη 22/11/2017, στις 18:00 στην ΕΞΕΛΙΞΗ Περιστερίου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Νόσοι του στόματος και η πρόληψή τους»
(Εισηγήτρια: Κυρανούδη Αικατερίνη/ Παιδοδοντίατρος, DDS, MSc), με πληροφορίες ειδικά για τη στοματική υγιεινή των παιδιών με ΔΑΦ και κατευθύνσεις για τη βελτίωσή της.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, στις θεραπείες των παιδιών μας, θα ενταχθεί η θεματολογία της στοματικής υγιεινής (πώς φροντίζουμε τα δόντια, ποιες τροφές βλάπτουν και ποιες όχι, τι δουλειά κάνει ο οδοντίατρος).
Παράλληλα, στη διαδραστική αίθουσα του 1ου ορόφου, έχουν τοποθετηθεί 3 εκπαιδευτικά εκθέματα σε σχέση με τη στοματική υγιεινή, προκειμένου γονείς, παιδιά και θεραπευτές να παίξουν και να μάθουν μαζί. Τέλος, στη γραμματεία διατίθεται ενημερωτικό φυλλάδιο αναφορικά με την επίσκεψη στον οδοντίατρο, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι συχνά επιφορτίζει με άγχος τους γονείς, αλλά και τα παιδιά.