Μαρινα Μπουσιου

Η Μαρίνα Μπουσίου σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κοινωνική Ψυχολογία στο London School of Economics (LSE), ενώ έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς).

Έχει παρακολουθήσει εκπαιδεύσεις σε σχέση με τη διάγνωση ψυχοπαθολογίας (Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Κλινικής Διαγνωστικής Ψυχοπαθολογίας, Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο), τη στήριξη της επικοινωνίας (Master Practitioner Certification in Neuro-Linguistic Programming/ NLP in Greece, Marte Meo Practitioner/ Marte Meo Hellas), αλλά και ειδικά θέματα που αφορούν συγκεκριμένες διαγνωστικές κατηγορίες (Ετήσιος κύκλος σεμιναρίων «Η ψύχωση στην εφηβεία»/ Ψυχιατρική Κλινική Εφήβων, Γ.Ν.Α. Γεννηματά, «Πρόγραμμα Ομαδικής Θεραπείας της Συμπεριφοράς για Σχιζοφρενείς»/ Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, «Σεξουαλική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος»/ Εκκίνηση, κ.α.).

Έχει πολυετή εμπειρία στην Ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, όπως επίσης και στη Συμβουλευτική γονέων. Στα πλαίσια αυτά, έχει δουλέψει με άτομα στο φάσμα του αυτισμού, όλων των ηλικιών, σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο, αλλά και σε ζευγάρια. Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει ομιλίες ενημέρωσης για τον αυτισμό σε σχολεία, σε γονείς και εκπαιδευτικούς.