Μαρινα Μπουσιου

Η Μαρίνα Μπουσίου σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Ψυχολογία στο London School of Economics (LSE) και στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς). Στην παρούσα φάση, ολοκληρώνει την εκπαίδευσή της στο Marte Meo (Marte Meo Hellas).

Έχει παρακολουθήσει εκπαιδεύσεις σε σχέση με τη διάγνωση ψυχοπαθολογίας (Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Κλινικής Διαγνωστικής Ψυχοπαθολογίας, Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο), τη στήριξη της επικοινωνίας (Master Practitioner Certification in Neuro-Linguistic Programming/ NLP in Greece), αλλά και ειδικά θέματα που αφορούν συγκεκριμένες διαγνωστικές κατηγορίες (Ετήσιος κύκλος σεμιναρίων «Η ψύχωση στην εφηβεία»/ Ψυχιατρική Κλινική Εφήβων, Γ.Ν.Α. Γεννηματά, «Πρόγραμμα Ομαδικής Θεραπείας της Συμπεριφοράς για Σχιζοφρενείς»/ Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, , κ.α.). 

Ειδικότερα σε σχέση με το φάσμα του αυτισμού, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια γύρω από τις δεξιότητες παιχνιδιού, τη σεξουαλικότητα και τις σχέσεις, τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Έχει εκπαιδευτεί στο Early Start Denver Model από το Mind Institute, University of California, Davis (Introductory Workshop). Παράλληλα, έχει εκπαιδευτεί σε εύρος ψυχομετρικών εργαλείων (WPPSI III, WISC III, WAIS-R, Κλίμακα Προσαρμοστικής Συμπεριφοράς Vineland, PEP III, ΕΔΑΛΦΑ, κ.α.).

Έχει πολυετή εμπειρία στην Ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, όπως επίσης και στη Συμβουλευτική γονέων. Τα τελευταία 12 χρόνια δουλεύει με άτομα στο φάσμα του αυτισμού, όλων των ηλικιών, σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο.

Πραγματοποιεί ομιλίες ενημέρωσης για τον αυτισμό σε σχολεία, σε γονείς και εκπαιδευτικούς.